Att investera i miljöteknik

Att använda sig av miljötekniska åtgärder på ett företag har varit aktuellt ända sedan mitten på 2000-talet men så svalnade intresset något. Denna fråga är återigen i fokus och idag anses det mycket smart att investera i “miljövänliga” företag. Detta tack vare Parisavtalet 2015 där i stort sett alla världens länder enades om att bli mer klimatsmarta. Det gjorde att fler företag vågade engagera sig i miljöfrågor och satsa helhjärtat.

Även tekniken är på ordentlig frammarsch

Det är inte bara miljövänliga metoder som uppkommer i debatter idag. Även tekniken utvecklas som aldrig förr och mycket sker digitalt. På bara ett par decennier har den digitala utvecklingen gått framåt med stormsteg och alltmer sker över nätet eller via mobilen. Tänk bara på alla appar och plattformar som skapas av företag. Att hjälpa företag att utveckla sina digitala förmågor gör att andra bolag som Aquro eller Apping kan växa och gå med vinst. Detta har blivit människors vardag och det finns numera applikationer från allt mellan himmel och jord som både är där för att underlätta vardagen och för att roa.

Oljepriset inte längre lika stor bov i dramat

Förut ansågs det mera riskfyllt att investera i miljöteknik då oljepriset dikterade villkoren. Föll oljepriset, föll även bolagen som kopplades till miljötekniken samt miljöfonder. Så är inte fallet längre, i alla fall inte på samma sätt. Fler och fler länder minskar på kolkraften, trots att USA i skrivandets stund har bestämt sig för att dra sig ur Parisavtalet 2015 och satsa på kolet igen.

Även Kina som ansågs vara en av världens största miljöbovar har tänkt om och vill få bukt med föroreningar och avfall. Att investera i miljöteknik ligger alltså i tiden och är något som anses klokt att satsa pengar på.

Trenderna öppnar upp för nya möjligheter

Eftersom miljötrenden sprider sig till världens alla hörn och kanter, är det nu enkelt att investera i företag som värnar om dessa frågor. Det öppnar upp för nya möjligheter och nya samarbeten på marknaden och vill man inte börja med att investera direkt i företag, kan man investera i en miljöfond istället.